Priroda i tehnologija za Vaše dobro

Krema ARTIKULIZIN je biljni preparat koji u svom sastavu sadrži visoku koncentraciju biljnih ekstrakata, aminokiselinu LIZIN i etarsko ulje crnog bibera. Pažljivo odabrani biljni ekstrakti u visokim koncentracijama svojim sinergijskim dejstvom blagotvorno deluju na koštano zglobni sistem.

Articulatio (na latinskom znači zglob) i Lizin (aminokiselina koja učestvuje u apsorpciji kalcijuma i stvaranju kolagena koji su od najviše važnosti na naše kosti) su polazne osnove ovog preparata blagotvornog dejstva koje su upotpunjene darovima iz prirode u vidu bijnih aktivnih komponenti i etarskim uljem crnog bibera.

Artikulizin je unikatan proizvod sa višestrukim delovanjem, i jedan je od najefikasnijih proizvoda na tržištu koji u svom sastavu ima aminokiselinu lizin.

Širok spektar delovanja

Aktivni sastojci lekovitog bilja

Precizno izbalansirani sastojci 11 biljnih ekstrakata omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja.

Aminokiselina lizin

Lizin je jedna od najvažnijih aminokiselina koje učestvuju u apsorpciji kalcijuma i stvaranju kolagena. Svi znamo da je kalcijum od izuzetne važnosti za naše kosti. Lizin pomaže telu da apsorbuje kalcijum. Neke studije čak pokazuju da lizin može povećati aktivnost ćelija koje izgrađuju kosti i kolagen. Lizin pomaže da se smanji količina kalcijuma koju izlučujemo putem mokraće. Smanjenje gubitka kalcijuma može usporiti gubitak koštane mase.

Osim što učestvuje u izgradnji belančevina, lizin je bitan za stvaranje kolagena, čime ispoljava blagotvorno dejstvo na svim onim mestima gde se nalazi kolagen, na primer u vezivnom tkivu i zidovima krvnih sudova, u kojima podržava očuvanje odgovarajuće strukture.

Lizin učestvuje u stvaranja hormona rasta, pomaže ugradnju kalcijuma u koštano tkivo, pomaže u regeneraciji mišića i zarastanju fraktura, neophodan je za čvrstinu kostiju i očuvanje odgovarajućeg funkcionisanja mišića.

Etarsko ulje crnog bibera

Aktivni sastojci etarskog ulja crnog bibera deluju protivupalno, analgetski, ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. Pokazao je izuzetna svojstva u lokalnoj primeni kod lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Uspešno se koristi i kod sportskih povreda. Ulje crnog bibera ima snažno termičko dejstvo. Ulje crnog bibera smanjuje nagomilavanje produkata koji dovode do zapaljenja, poboljšava perifernu cirkulaciju i pojačava diurezu pri čemu se toksini brže eliminišu iz organizma.
   • Ublažava bolove u koštano-zglobnim strukturama
   • Povećava pokretljivost zglobova i mišića
   • Oslobađa od osećaja ukočenosti
   • Poboljšava perifernu cirkulaciju
   • Ublažava grčeve i umor nakon intenzivnog fizičkog napora

Hajdučka trava

Zbog svog antispazmatičkog dejstva u narodnoj medicini korišćena je u vidu kupki za opuštanje mišića, dok se u tradicionalnoj medicini koristi u kremama, tonicima i melemina za smanjenje bolova i upalnih procesa. Zbog svog remineralizujućeg svojstva, hajdučka trava je odlična za osobe koje pate od osteoporoze. Esencijalno ulje hajdučke trave ublažava reumatske bolove i neuralgije.

Gavez

Alantoin kao glavni aktivni sastojak korena gaveza stimuliše rast ćelija u kostima, vezivnom tkivu, tetivama i ligamentima. Gavez zahvaljujući alantoinu obnavlja tkiva pa se uspešno primenjuje kod preloma kostiju, iščašenja zglobova, kod lečenja reumatskih bolova, zapaljenja tetiva, uganića zglobova, oticanja ekstremiteta. Alantoin je poznati borac protiv bola i smanjenja natečenosti. Od svih biljaka gavez sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Šipak

Sa izrazitim protivupalnim dejstvom, šipak je jedna od najcenjenijih biljaka po količini vitamina C. Pomaže kod svih upalnih procesa: neuralgija, išijasa, lumbaga, reumatizma, artritisa i gihta. Antocijanin u šipku smanjuje napredovanje artritisa.

Ruzmarin

Ovo je mediteranska aromatična biljka koja sadrži ekstrakte antiinflamatornog i antioksidativnog dejstva. Poboljšava cirkulaciju, smanjuje upalne procese, smanjuje grčeve u mišićima,

Žuti kokotac

U narodu poznat kao lekovita ždraljika. Odlično dejstvo je pokazala kod problema sa krvnim sudovima, kod loše cirkulacije, otoka i grčeva. Sprečava nastanak edema i podstiče cirkulaciju krvi i limfe.

Bela vrba

Glavni sastojak kore bele vrbe je salicilna kiselina, poznata kao glavni sastojak aspirina. Kora bele vrbe ima protivupalno dejstvo, prirodni je antiseptik, analgetik i antipiretik. Koristi se kod akutnog i hroničnog mišićnog i artroidnog reumatizma i upala, kostobolje (artritisa), krutosti zglobova.

Timijan

U topikalnim preparatima (losioni, kreme, melemi) ispoljava analgetičko i protivupalno delovanje pa je odlično sredstvo za reumatoidni artritis i bolove u mišićima. Može da ublaži bolove kod reumatizma, gihta i išijasa, sprečava pojavu ateroskleroze.

Crvena vrba

Kora crvene vrbe sadrži salicil koji se najviše upotrebljava protiv upala i bolova. Koristi se kao analgetik – protiv bolova kod kostobolje i različitih upalnih procesa.

Čili paprika

Kapsicin iz čili paprike ubrzava cirkulaciju, ublažava bolove i uspešno se primenjuje kod neuralgija, reume i bolova u zglobovima. U preparatima za spoljašnju upotrebu – melemi, gelovi i obloge, koristi se za smanjenje bolova vezanih za osteoartritis, reumatoidni artritis, bolove u mišićima i zglobovima i za poboljšanje cirkulacije.

Divlji kesten

Lekovita svojstva divljeg kestena najčešće se primenjuju u lečenju problema sa otečenim i bolnim nogama, artritisom i reumom. Ekstrakt semena divljeg kestena sadrži escin, komponentu koja smanjuje nagomilavanje tečnosti u tkivima i na taj način smanjuje pojavu otoka i bolova u nogama.

Sremuš

U narodu poznat kao divlji luk, bogat je vitaminom C, karotinom, mineralima (magnezijumom), eteričnim uljima, sličnim onima iz belog luka, belančevinama, mastima i alicinom, kao glavnim sastojkom. Ublažava upalne procese i pomaže kod otoka.

Kako se koristi krema ARTIKULIZIN?

NANETI PREPARAT

u tankom sloju na problematičnu regiju

MASIRATI

kružnim pokretima dok ne upije

PREPORUČENO

primena dva puta dnevno – ujutru i uveče

PREDNOST KREME ARTIKULIZIN

Primena i način čuvanja

Na mestu primene možete očekivati poboljšanje cirkulacije praćene manjim ili većim osećajem zagrevanja.
Izbegavati kontakt kreme sa očima, sluzokožom ili oštećenom kožom. Ne preporučuje se primena preparta kod osoba preosetljivih na bilo koji sastojak, i na direktna mesta gde su proširene vene. Ne koristiti kod otvorenih rana na koži.

Preparat čuvati u originalnoj ambalaži. Dobro zatvorenu ambalažu, čuvati na sobnoj temperaturi na suvom i tamnom mestu. Ne izlagati preparat visokim temperaturama i direktnoj sunčevoj svetlosti. Čuvati van domašaja dece.

Zadovoljni korisnici

Nemojte nas zvati.
Mi cemo zvati
Vas!

Najbolji melem stiže na Vašu adresu!