BIOHEAT – krema sa efektom grejanja

Krema sa efektom grejanja BIOHEAT je biljni preparat koji u svom sastavu sadrži visoku koncentraciju biljnih ekstrakata i aminokiselinu LIZIN.

Jedinstvena formula sa 11 aktivnih biljaka koje blagotovorno deluju na koštano-zglobni sistem, među kojima su ulje ruzmarina, hajdučka trava, gavez, kopriva, timijan, beli bor, šipak, sremuš, čili paprika, zečji trn, kokotac i aminikiselina LIZIN kao ključni sastojak.

Bioheat pospešuje cirkulaciju, i preporučuje se za otklanjanje tegoba u nogama, leđima, ramenima, kod bolnih i otečenih zglobova, reumatskih tegoba, kod smanjenja učestalosti intenziteta grčeva i bolova u mišićima. Krema se preporučuje kod svih hroničnih bolova i nakon starih povreda. Eliminiše osećaj umornih i otečenih nogu, poboljšava perifernu cirkulaciju i opušta mišiće.

Bioheat ima za cilj postizanja dejstva visoke efikasnosti na koštano zglobni sistem. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajniji efekat blagotvornog delovanja. Bioheat je jedini preperat koji u svom sastavu ima aminokiselinu LIZIN.

AMINOKISELINA LIZIN

Lizin je jedna od najvažnijih aminokiselina koje učestvuju u apsorpciji kalcijuma i stvaranju kolagena. Svi znamo da je kalcijum od izuzetne važnosti za naše kosti. Lizin pomaže telu da apsorbuje kalcijum. Neke studije čak pokazuju da lizin može povećati aktivnost ćelija koje izgrađuju kosti i kolagen. Lizin pomaže da se smanji količina kalcijuma koju izlučujemo putem mokraće. Smanjenje gubitka kalcijuma može usporiti gubitak koštane mase. Osim što učestvuje u izgradnji belančevina, lizin je bitan za stvaranje kolagena, čime ispoljava blagotvorno dejstvo na svim onim mestima gde se nalazi kolagen, na primer u vezivnom tkivu i zidovima krvnih sudova, u kojima podržava očuvanje odgovarajuće strukture. Lizin učestvuje u stvaranja hormona rasta, pomaže ugradnju kalcijuma u koštano tkivo, pomaže u regeneraciji mišića i zarastanju fraktura, neophodan je za čvrstinu kostiju i očuvanje odgovarajućeg funkcionisanja mišića.

REUMATOIDNI ARTRITIS

Reumatoidni artritis je hronično zapaljensko reumatsko oboljenje koje pre svega zahvata zglobove ali ne retko i unutrašnje organe, nervni sistem i kožu. Spada u grupu tzv. sistemskih bolesti vezivnog tkiva. Zapaljenje počinje u sinovijalnoj membrani - opni koja oblaže unutrašnjost zgloba i koja obezebeđuje ishranu zglobne hrskavice i stvaranje zglobne tečnosti. Najčešće prve tegobe su jutarnja ukočenost, bolovi i otoci zglobova. Zatm se javljaju bolovi u pojedinim zglobovima, najčešće malim zglobovima šaka i stopala praćeni otocima, a kasnije zahvatanjem velikih zglobova - kolena, laktova, skočnih zglobova, ramena i kukova. Biljni ekstrakti koji su pokazali blagotvorno dejstvo kod reumatskih stanja su timijan, beli bor, šipak, sremuš, ulje ruzmarina, kapsicin iz čili paprike.

OSTEOPOROZA

Osteoporoza je progresivni gubitak koštane mase. Gustina kostiju se postepeno smanjuje, pri čemu kosti postaju krhke i lako lomljive. Rizik od preloma kostiju u slučaju osteoporoze je veliki. Najosetljiviji su kukovi i kičmeni pršljenovi, ali i druge kosti koje trpe veliko opterećenje. Prelomi se događaju bez povreda, gotovo pri svakodnevnim, uobičajenim aktivnostima. Žene su sklonije osteoporozi zbog naglog gubitka koštane mase u menopauzi. Od osteoporoze boluje 8-10% svetske populacije. Kostima se smanjuje količina gradivnih materijala, a one postaju sunđeraste. Između ostalog, smanjuje se i količina kalcijuma koji igra veoma važnu ulogu u građi kostiju. Lizin koji pomaže ugradnji kalcijuma u koštano tkivo, može biti jedan od oblika prevencije osteoporoze, zajedno sa izbansianom ishranom i unošenjem namirnica bogatim kalacijumom ili odgovarajućih dodataka ishrani, kao i dovoljan unos vitamin D, redovna fizička aktivnost.

FIBROMIALGIJA

Fibromialgija je bolest koja spada u grupu generalizovanih bolnih stanja, nepoznatog porekla, koje karakterišu duboki bolovi, osetljivost i ukočenost mišića, tetiva i susednih mekih tkiva. Ovo oboljenje može zahvatiti bilo koje mišićno vezivno tkivo, a najčešće potiljak, vrat, ramena, grudni koš, lumbalni deo i bedra. Ukočenost i bolovi kod fibromialgije obično nastupaju postepeno, difuzno i duboko. Bol se opisuje kao probadajući, žareći ili kao dubok mišićni bol. Bol pojačava hladno i vlažno vreme, nedovoljno sna, fizički i psihički umor, intenzivna fizička aktivnost, fizička inaktivnost, anksioznost i stres. Potrebno je telo osloboditi bola i nagomilanih toksina u mekom tkivu. Putem krvi do tkiva se dopremaju hranjive materije i kiseonik, a iz tkiva preuzimaju štetni metabolički produkti (toksini) i ugljen dioksid. Zastoj u cirkulaciji gomila štetne metaboličke produkte u mišićima, diže tonus mišića i stvara bol. Smanjenje bolova se postiže fizikalnom i kinezi terapijom, mirnim i redovnim snom, zagrevanjem specifičnih delova oko kojih se javlja bol i blagom masažom. Poboljšanje cirkulacije koje će ubrzati eliminaciju štetnih produkata iz mišića i smanjiti bol se može postići topikalnom primenom preparata sa efektom grejanja, gde glavnu ulogu imaju biljni ekstrakti kao što je kapsicin iz čili paprike, kopriva, timijan.

LOŠA CIRKULACIJA

Cirkulacija je jedna od glavnih funkcija neophodna za održavanje života. Predstavlja neprekidan proces kretanja krvi (cirkulisanja) kroz telo u cilju obezbeđivanja normalnog funkcionisanja organizma. Uobičajeni uzrok slabe cirkulacije je blokiran ili sužen krvni sud, što se obično dešava zbog nakupljanja plaka i očvršćavanja zidova krvnih sudova. Dijabetes, bolesti štitne žlezde, hipertenzija, gojaznost kao i loše zdravstvene navike kao što je pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola, nedovoljna fizička aktivnost i loša ishrana, mogu dovesti do ovog problema. Simptomi koji se javljaju su grčevi, oticanje nogu i stopala, umorne i bolne noge, obamrlost, mravinjanje, žmarci, hladne noge, stopala i šake. Biljke koje su našle svoju primenu u poboljšanju periferne cirkulacije su ulje ruzmarina, hajdučka trava, timijan, kokotac, gavez, kopriva, sremuš, čili paprika.

DISKUS HERNIJA

Lumbalna (slabinska) diskus hernija je pomeranje diskusa iz međupršljenskog prostora u slabinskom delu kičme, pri čemu može doći do uklještenja nervnog korena. Prema podacima iz literature čak oko 80% stanovništva se u ranijim ili kasnijim godinama života žali na na bol i ukočenost u slabinskoj kičmi sa ili bez bola u nozi, koji u velikom broju slučajeva nastaju zbog diskus hernije. Najčešći simptomi su u donjem delu leđa i nozi koje može biti praćeno trnjenjm i oslabljenom pokretljivošću stopala. Bol je jak, sevajući i dugotrajan, pojačava se pri kašljanju i kijanju, onemogućava svakodnevno kretanje, čak i san. Biljke koje relaksiraju napetu muskulaturu, smanjuju bol i poboljšavaju cirkulaciju i ishranu mišića i nerava, a samim tim i njihov brži oporavak su: ulje ruzmarina, gavez, kopriva. timijan, beli bor,šipak, čili paprika, kokotac.

IŠIJAS (ISHIALGIJA)

Išijas je skup simptoma koji nastaje nagnječenjem jednog od 5 kičmenih korenova živaca koji zajedno čine išijadični živac. Bol varira od umerenog i tupog bola do oštrog i naglog, a bolovi se pojačavaju pokretima i naprezanjem (kašalj, kijanje, smeh).Često je pogođena samo jedna strana tela. Bol se najčešće javlja iznenada, prisutan je u donjem delu leđa, gluteusu, duž jedne noge, i praćen je trnjenjem. Uzrokovan je dužim sedenjem, fizičkom neaktivnošću, podizanjem težeg tereta, nošenjem visokih potpetica, gojaznošću, genetskim faktorom. Kod mlađih osoba, često je povezana sa diskus hernijom, gde diskalni sadržaj curi i kao posledica toga, pritiska koren nerva išijadikusa i tako dovodi do njegove upale. Kod starijih osoba, starenje i posledične degenerativne promene intervertebralnog (međupršljenskog) diskusa ili oštećenja samog pršljena dovode do pritiska na koren nerva išijadikusa. Biljni ekstrakti i eterična ulja koja su pronašla svoju primenu su zečiji trn, kokotac, kapsicin iz čili paprika, sremuš, šipak, ulje ruzmarina, kopriva.

NAČIN UPOTREBE

Naneti malu količinu preparata u tankom sloju na problematičnu regiju i masirati kružnim pokretima dok ne upije. Postupak se može ponoviti više puta u toku dana, u zavisnosti od potrebe. Preporučuje se nanosenje najmanje dva puta dnevno (ujutru i uveče na čistu kožu) na bolna mesta. Preparat se može nanositi i više puta dnevno u zavisnosti od jačine bola. Izbegavati kontakt kreme sa očima, sluzokožom ili oštećenom kožom. Ne preporučuje se primena preparta kod osoba preosetljivih na bilo koji sastojak, i na direktna mesta gde su proširene vene. Ne koristiti kod otvorenih rana na koži.

Zadovoljni korisnici

PORUČI PROIZVOD!

Nemojte nas zvati.
Mi cemo zvati
Vas!

Najbolji melem stiže na Vašu adresu!